Onze Visie en Missie

U bent hier: Home / Ons plan / Onze Visie en Missie

Nederland telt anno 2019 circa 600.000 COPD patiënten. Er bestaat een zorgprotocol voor COPD in de thuissituatie, maar voor een verpleeginstelling ontbreekt deze. En een protocol voor de laatste zware fase ontbreekt zelfs in zijn geheel.

Omdat een arts niet met zekerheid kan zeggen dat een COPD patiënt in de laatste fase binnen drie maanden overlijdt wordt er nauwelijks een indicatie voor opname in een hospice afgegeven. Hierdoor zijn noch kwaliteit van leven noch kwaliteit van sterven geborgd. De benodigde zorg in de laatste fase van COPD vraagt om specialistische en gepersonaliseerde zorg, maar ook om voorzieningen, hoogwaardige middelen en gespecialiseerd personeel. En wij, kinderen van Jan, strijden er voor om COPD patiënten de zorg te kunnen geven die zij nodig hebben.

COPD Huis JAN heeft als missie om door heel Nederland gespecialiseerde en gepersonaliseerde zorg te bieden aan: COPD patiënten tijdens de laatste fase van de ziekte, maar ook aan COPD patiënten die tijdelijk intensieve zorg nodig hebben na ontslag uit het ziekenhuis alvorens weer naar huis te kunnen gaan. COPD Huis JAN draagt hiermee bij in het op de kaart zetten van COPD voor mensen in de laatste fase van deze ziekte en hun leven.